@rxiomnimon - Système de gestion intégrée de données archivistiques

Ελληνικά English Français
Signet:(+)(-)


CLASSIFICATION SCHEME
Naviguer [Archives] GRGSA-LAR
Archives départementales de Larissa
Naviguer [Fonds] GRGSA-LAR_EDU013
Αρχείο 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου  [1911 - 1960]
Το αρχείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου καλύπτει τα έτη 1911 - 1960 και αντικατοπτρίζει όλες τις αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργ...

TopZONE D'IDENTIFICATION

Référence: GRGSA-LAR_EDU013

Intitulé / analyse: Αρχείο 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

Dates: 1911 - 1960

Niveau de description: Fonds

Importance matérielle et support de l'unité de description: 21 βιβλία.

TopZONE DU CONTEXTE

Modalités d'entrée: Σήμερα, Τετάρτη 6/12/2000, η Βικτώρια Δημητρίου, αποσπασμένη υπάλληλος των ΓΑΚ Αρχεία Ν. Λάρισας, παρέλαβε από τον κ. Λάμπρο Λιακούλη, διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου Λάρισας, αρχειακό υλικό που αποτελείται από 21 βιβλία. Το υλικό παραδόθηκε και καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εισαγωγής Αρχείων των ΓΑΚ με αριθμό 82 και φυλάσσεται στο αρχειοστάσιο Νέας Σμύρνης (3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας - Θεσσαλονίκης).

TopZONE DU CONTENU ET DE LA STRUCTURE

Présentation du contenu:

Το αρχείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου καλύπτει τα έτη 1911 - 1960 και αντικατοπτρίζει όλες τις αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία του σχολείου. Αποτελείται από 21 βιβλία, μαθητολόγια, βιβλία γενικού ελέγχου, βιβλία πράξεων κ.α..
Το υλικό του αρχείου είναι ταξινομημένο θεματικά και χρονολογικά.

Mode de classement:

Για την ταξινόμηση των βιβλίων έχει τηρηθεί μια αξιολογική κλίμακα με βάση την σπουδαιότητα του βιβλίου στην λειτουργία της σχολικής μονάδας. Η κλίμακα αυτή τηρείται σε όλα τα εκπαιδευτικά αρχεία και ακολουθεί την σειρά: Μαθητολόγια, Βιβλία Γενικού ελέγχου, Πιστοποιητικά σπουδών, Βιβλία μητρώου, βιβλία ειδικού ελέγχου, Βιβλία πράξεων, Πρωτόκολλα, Ημερολόγια, Σχολική εφορεία (βιβλία πράξεων, πρωτόκολλα, βιβλία ταμείου, βιβλία υλικού κ.α), Βιβλία μισθολογικού μητρώου, Λοιπά βιβλία (διδαχθείσας ύλης, εκπαιδευτικής λειτουργίας σχολείου, υλικού βιβλιοθήκης κ.α.). Κάτω από κάθε κατηγορία τα βιβλία είναι ταξινομημένα χρονολογικά.
Στη συνέχεια, όπου αυτό είναι δυνατό, ταξινομούνται οι φάκελοι σύμφωνα με τη θεματική ταξινόμηση που προτείνεται από το Π.Δ. 63/1981 "περί αρχειοθετήσεως εγγράφων των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων".

TopZONE DES CONDITIONS D'ACCÈS ET D'UTILISATION

Conditions d'accès: Το αρχείο είναι ελεύθερο στην πρόσβαση, μελέτη και δημοσιοποίηση και δεν υπόκειται σε περιορισμούς σύμφωνα με το Ν. 1946/1991 "Γενικά Αρχεία του Κράτους και άλλες διατάξεις" όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», ο οποίος αποτελεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Γ.Α.Κ.

Conditions de reproduction: Το υλικό δεν υπόκειται σε περιορισμούς όσον αφορά την αναπαραγωγή.

Langue et écriture des documents: Ελληνικά.

TopZONE DES SOURCES COMPLÉMENTAIRES

Existence et lieu de conservation des originaux: Archives départementales de Larissa

TopZONE DU CONTRÔLE DE LA DESCRIPTION

Notes de l'archiviste: Η ταξινόμηση και περιγραφή του αρχείου πραγματοποιήθηκε από την ταξινόμο Αλεξάνδρα Πετούση, υπάλληλο των ΓΑΚ - Αρχεία Ν. Λάρισας, την περίοδο Ιουνίου – Οκτωβρίου 2020.

Règles ou conventions: Η περιγραφή βασίστηκε στο Διεθνές Πρότυπο Αρχειακής Περιγραφής (Γενικό) (ΔΙΠΑΠ [Γ]).

Date(s) de la description: Μάιος 2021.

TopINDEX TERMS

Sujets:

Parcourir les services d’archives

Όροι Πρόσβασης | Προσωπικά Δεδομένα