@ρχειομνήμων - Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αρχειακών δεδομένων

Ελληνικά English Français
Σελιδοδείκτης:(+)(-)


ΤΑΞΙΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Πλοήγηση [Φορέας] GRGSA-SAM
Αρχεία Ν. Σάμου
Πλοήγηση [Φάκελος] GRGSA-SAM_COL009.01.F000001
Φάκελος #001  [1834 - 1868]
Περιεχόμενα: Επιστολή του Αντωνίου Γεωργιάδη προς την εν Ναυπλίω επιτροπή των μεταναστευσάντων Σαμίων σχετικά με τη δεινή θέση των Σα...

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Κωδικός αναγνώρισης: GRGSA-SAM_COL009.01.F000001

Τίτλος: ΣΥΛΛΟΓΕΣ. ΦΑΚΕΛΟΣ Γ4. ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (1834-1868)

Χρονολογίες: 1834 - 1868

Επίπεδο περιγραφής: Φάκελος

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Παρουσίαση περιεχομένου:

Περιεχόμενα: Επιστολή του Αντωνίου Γεωργιάδη προς την εν Ναυπλίω επιτροπή των μεταναστευσάντων Σαμίων σχετικά με τη δεινή θέση των Σαμίων που αναμένουν να εγκαταλείψουν τη Σάμο.
Επιστολή του Κωλέττη προς άγνωστο με την οποία προτείνει την ναύλωση πλοίων εκ Σύρου για τη μεταφορά των Σαμίων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Σάμο.
Επιστολή του Λογοθέτη Λυκούργου προς τον αντιπρόξενο της Ρωσίας Γρηγοράκη Σβορώνο με την οποία παρακαλεί να προστατευθεί η εν Σάμο περιουσία του.
Επιστολή του προξένου της Ρωσίας στις Κυκλάδες προς άγνωστο στη γαλλική.
Ενημερωτική επιστολή του Γ. Δάρβαρη προς τον Αντώνιο Γεωργιάδη περί της τύχης του αιτήματός του να επιστρέψει στη Σάμο.
Αναφορά της δημογεροντίας Βαθέος προς τον επίτροπο του πρίγκιπος Σάμου περί της σφραγίσεως της οικίας του Κ. Σταματιάδου.
Απόσπασμα εκ των πρακτικών της τρίτης γενικής συνελεύσεως των Σαμίων, άρθρο Γ' της Η' συνεδριάσεως για την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Σταματιάδη χωρίς να παραδώσει τα έγγραφα της πατρίδος.
Επιστολή του Κ. Μουσούρου προς τον αντιπρόξενο της Ρωσίας στη Σάμο περί του Σταμάτη Γεωργιάδη.
Επιστολή του Σταμάτη Γεωργιάδη προς την Διοίκηση της νήσου, σχετικά με εξόφληση χρέους προς αυτόν του Ιω. Τριπεδή.
Διαβιβαστικό του Σταμάτη Γεωργιάδη προς τον ρωσικό αντιπρόξενο Γ. Σβορώνο, με το οποίο εσωκλείει την επιστολή προς την διοίκηση σχετικά με την διευθέτηση της περιουσίας του.
Επιστολή του Σταμάτη Γεωργιάδη προς τον Γ. Σβορώνο περί της αποδόσεως σ’ αυτόν του διαβατηρίου του.
Έγγραφο του Κ. Μουσούρου προς τον ανθοπλαρχηγό καπετάν Κωνσταντή Παληό με το οποίο τον επικρίνει για την κακή του διαγωγή και του υπενθυμίζει τα καθήκοντά του.
Επιστολή του Σταμάτη Γεωργιάδη προς τον Γρηγοράκη Σβορώνο με την οποία του εσωκλείει διάφορα επίσημα έγγραφα και επιστολές προς διαφόρους και παρακαλεί να επιληφθεί του θέματος της διευθέτησης της προσωπικής του περιουσίας.
Επιστολή του Σταμάτη Γεωργιάδη προς τους αντιπροξένους των εν Σάμω τριών συμμαχικών δυνάμεων Ρωσίας, Αγγλίας και Γαλλίας με την οποία τους εσωκλείει διάφορα επίσημα έγγραφα και ζητά τη συνδρομή τους ώστε να εκποιήσει ομαλώς την περιουσία του και να παραλάβει την οικογένειά του.
«Αντίγραφον εκ του καταλόγου των μεταναστών Σαμίων των αποφασισάντων και ήδη θετικώς να διαμείνωσιν και αποκατασταθώσιν εις την Ελλάδα, επί τη βάσει των διά την μετανάστευσιν αυτών και αποκατάστασιν εκδοθέντων διαφόρων υ.β. διαταγμάτων».
Μαρτυρικό γράμμα με το οποίο δηλώνεται ότι ο Σταμάτης Γεωργιάδης όσες μέρες χρειαστούν μέχρι να έρθει η οδηγία από την Κωνσταντινούπολη περί της υποθέσεώς του θα τις προσθέσει στο χρόνο της παραμονής του στη Σάμο, ώστε να ολοκληρώσει την εκποίηση της περιουσίας του.
Διαμαρτυρικό γράμμα του Σταμάτη Γεωργιάδη, αντισυνταγματάρχη της ελληνικής εθνοφυλακής, προς τους αντιπροξένους των συμμάχων δυνάμεων περί της συκοφαντικής πράξεως του Δερβίση υιού Ντελί Κωνσταντή από το Βαθύ.
Επιστολή του Αντωνίου Γεωργιάδη προς τον αδελφό του Σταμάτη.
Επιστολή του ιερέα Ιωάννη προς τον Μακάριο Χίου εις Σύρα με παράπονα για τη ζωή του και λογαριασμούς για εικόνες.
Διαμαρτυρικό γράμμα του Σταμάτη Γεωργιάδη προς τους αντιπροξένους των τριών μεγάλων δυνάμεως στο οποίο αναφέρει την παράνομη φορολόγησή του από τους δημάρχους Μαραθοκάμπου και ζητά την επιστροφή του.
Επιστολή του Σταμάτη Γεωργιάδη προς άγνωστο με την οποία του δίνει οδηγίες για τα χρήματά του που βιαίως παρελήφθησαν από τους δημάρχους Μαραθοκάμπου, να τα δώσει στην Ελληνική Σχολή Μαραθοκάμπου.
Συμφωνητικό μεταξύ του βασιλείου Καϊρη και Γάσ. Καϊρη περί διευθετήσεως της πατρικής περιουσίας.
Έγγραφο του διοικητή της Σάμου Λουκά Βουδούρη προς τον Θ. Σπάθη, αντιπρόξενο της Βρετανίας στη Σάμο : Ο Ιω. Τζιτζιλιάνος, υπήκοος βρετανός συμμετείχε στην «Σταματιαδική ανταρσία» και είναι ανεπιθύμητος στη Σάμο. Να φύγει αμέσως και να ελεγχθεί το σπίτι του αν κρύβει στασιαστές σαμίους.
Επιστολή του Μ. Σεμελά προς τον Αντωνάκη Γεωργιάδη.
Θεατρικό έργο: «Ιδανικόν ναυάγιον μετανάστου Σαμίου» υπό Αλ. Ανδρεάδου Σαμίου.
Συμβολαιογραφική πράξη. Προσφορά «προς αγοράν και εις λογαριασμόν του υψηλοτάτου Ηγεμόνος της Σάμου» των κτημάτων της Σταματιάδων του Δημητρίου Ιωαννίδη.
Δικαστική απόφαση επί της αγωγής του Γάσπαρη Β. Καϊρη εναντίον του Γεωργίου Σπυρίδωνος για εξόφληση ομολόγου.
Ικετήρια αναφορά των πληρεξουσίων όλων των κοινοτήτων της Σάμου προς τον Φερίκ Ριφαάτ πασά και Μουσταφά πασά περί των δεινών που υπέστησαν από τον Βογορίδη και την καταπάτηση εκ μέρους του των προνομίων.
Προκήρυξη του Μουσταφά πασά προς τους Σαμίους. Καλεί να εγκαταλείψουν την Σάμο οι οκτώ σάμιοι, να εκλέξουν επιτροπές για την Κωνσταντινούπολη και την ευρισκόμενη στη Σάμο και υπεύθυνους για την ευταξία.
Προκήρυξη του Ιπποκράτη Λυκούργου προς τους Σαμίους να δεχτούν τον Γεώργιο Κονεμένο καϊμακάμη της Σάμου.
Λόγος της Α.Ε. του τοποτηρητή της Ηγεμονίας Σάμου Γ. Κονεμένου εκφωνηθείς στην έναρξη της Γ΄ Γενικής Συνελεύσεως των Σαμίων.
Επιστολή.
Συμβολαιογραφική πράξη. Συμβόλαιο αρ. 3004 του συμβολαιογραφείου Ερμουπόλεως περί διευθετήσεως της περιουσίας των κληρονόμων του Χατζη Ευαγγελινού.
Υπογραφή του Αλεξάνδρου Λυκούργου.
Έγγραφο του Γ. Σβορώνου που αφορά το Λογοθέτη Λυκούργο.
Αντίγραφο γενεαλογικού χρονολογίου του 17ου αιώνα.

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

Εντοπισμός πρωτοτύπων: Αρχεία Ν. Σάμου

Πλοήγηση στα αρχεία

Όροι Πρόσβασης | Προσωπικά Δεδομένα