@ρχειομνήμων - Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αρχειακών δεδομένων

Ελληνικά English Français
Σελιδοδείκτης:(+)(-)


ΤΑΞΙΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Πλοήγηση [Φορέας] GRGSA-LAR
Αρχεία Ν. Λάρισας
Πλοήγηση [Αρχείο] GRGSA-LAR_EDU056
Αρχείο Δημοτικού Σχολείου Κουτσόχερου  [1934 -2004]
Το αρχείο του Δημοτικού Σχολείου Κουτσοχείρου καλύπτει τα έτη 1934 - 2004 και αντικατοπτρίζει όλες τις αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργ...
Πλοήγηση [Φάκελος] GRGSA-LAR_EDU056.01.F000007
Φάκελος #007 - "Βιβλίον παιδαγωγικών συγκεντρώσεων προσωπικού"  [1973 - 1974]
α/α 1/1973 έως 3/1974. Στο βιβλίο καταγράφονται τα συμπεράσματα των παιδαγωγικών συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων. Όπως προβλέπεται ...

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

Κωδικός αναγνώρισης: GRGSA-LAR_EDU056.01.F000007

Τίτλος: "Βιβλίον παιδαγωγικών συγκεντρώσεων προσωπικού"

Χρονολογίες: 1973 - 1974

Επίπεδο περιγραφής: Φάκελος

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Όνομα του παραγωγού: Δημοτικό Σχολείο Κουτσόχερου

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Παρουσίαση περιεχομένου:

α/α 1/1973 έως 3/1974.
Στο βιβλίο καταγράφονται τα συμπεράσματα των παιδαγωγικών συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων.
Όπως προβλέπεται από το Π.Δ.409/94 Αρ.5 (ισχύει στα Γυμνάσια), η πρόοδος των μαθητών, καθώς και οι δυσκολίες μάθησης που παρουσιάζουν, αποτελούν αντικείμενα συχνών και συστηματικών συζητήσεων του συλλόγου των διδασκόντων. Σκοπός των συζητήσεων αυτών είναι η ανταλλαγή απόψεων, αλληλοενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα αξιολόγησης καθώς και η λήψη μέτρων για τη πρόληψη της σχολικής αποτυχίας. Με τη λήξη κάθε τριμήνου πραγματοποιούνται παιδαγωγικές συσκέψεις, στις οποίες μετέχει όλο το διδακτικό προσωπικό και έχουν ως θέμα την εκτίμηση της προόδου των μαθητών σε επίπεδο τάξης και σχολείου. Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου από τους διδάσκοντες στην τάξη. Η συνεργασία με τους γονείς προσφέρει στον εκπαιδευτικό πληροφορίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα το μαθητή και να τον αξιολογήσει σωστότερα. Το σχολείο γνωστοποιεί στους γονείς την ημέρα και την ώρα που κάθε εκπαιδευτικός δέχεται τους γονείς των μαθητών.
Οι παιδαγωγικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών για θέματα αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και οι συναντήσεις με τους γονείς, εντάσσονται στον ετήσιο και τριμηνιαίο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του σχολείου, ο οποίος γνωστοποιείται στους σχολικούς συμβούλους. Στις συναντήσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και οι σχολικοί σύμβουλοι.
Το βιβλίο Παιδαγωγικών Συνεδριάσεων καταργείται με το Π.Δ. 104/1979 για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Γενικής Εκπ/σεως, και αντικαθίσταται με το βιβλίο πράξεων συλλόγου διδασκόντων.

ΚορυφήΠΕΔΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

Εντοπισμός πρωτοτύπων: Αρχεία Ν. Λάρισας

Πλοήγηση στα αρχεία

Όροι Πρόσβασης | Προσωπικά Δεδομένα